Cock RingWeb HostingSpell Check

Mire számíthatsz, ha nem fejleszted a szervezeted?

Kábel káoszŐszintén? Nem sok jóra. Ez a legdrágább spórolás. Egy cég, amelyik nem fejlődik, olyan, mint az autópálya szélén álló autó. Süvítenek el mellette a versenytársak. Amelyiket nem fejlesztik tudatosan, az pedig csak kóvályog ide-oda, és megtalál minden zsákutcát.

Nem fejleszteni a szervezetet olyan, mint a kocsidon megspórolni az olajcserét vagy a futómű-beállítást, esetleg a gumicserét. Vagy bízni abban, hogy a már áttetsző fékbetétekkel még kihúzod a következő szervizperiódus végéig. Hátha bejön. Ha ez túl durva hasonlatnak tűnik, beijesztésnek, ami csak „duma”, álljon itt néhány kemény adat, ami nem duma.

Csak, hogy lássuk, mi a tét: Magyarországon ma a legtöbb KKV nem él a szervezetfejlesztés lehetőségével. És a cégek 80%-a nem éri meg az 5. évet! Vajon van összefüggés a két szám között?
A magyar KKV-k termelékenysége a nyugat-európainak a harmada-ötöde. Vagyis 20-33%-át termeli egy hazai cég a nyugat-európainak. Ez 60-80%-os elmaradást jelent! A szervezetfejlesztéssel elérhetők ezek a számok. De ne mondjunk nagyot. Mennyit hozna, ha ennek csak a fele bejönne a cégedbe? Abból azért ki lehetne fizetni a szervezetfejlesztést úgy, hogy még a többszöröse is megmaradjon belőle… Nézd az előző adatot más szemszögből: mekkora versenyelőny olyan valamit csinálni, ami növekedést hoz, amit a versenytársaid még nem tesznek?

Nem az a drága, ami sokba kerül, hanem az, amit nem használnak. Tavaly egy kis cég felmérésénél az első beszélgetésen kiderült egy olyan módszer, amit megváltoztatva a cég máris 600.000,- Ft éves megtakarítást könyvelhetett el. Pedig még semmit sem kezdtünk el! És a bevételnövelő projekt még csak utána jött… Ha nem akarsz elvesztett hasznot a cégedben, hanem holnaptól inkább a zsebedben szeretnéd látni ezeket az összegeket, kattints ide: …iratkozz fel hírlevelünkre, és segítünk megtalálni a hiányzó bevételeket, és befoltozni a lyukakat.

About the Author

Hozzászólás