Cock RingWeb HostingSpell Check

Szolgáltatásaink

Menü helyett étlap, avagy hogyan tekints a felsorolt kínálatra?

Minden szolgáltatásunk, legyen az szervezetfejlesztési akció, tréning, vagy a vezető közvetlen személyes fejlesztését jelentő coaching, egyedi és szervezetre illetve személyre szabott.

 

Az előkészítés fontossága

Ezért a felsorolt tréningek példának tekintendők. Bármilyen megrendelés esetén a közös munka egy megbeszéléssel kezdődik, amin tisztázzuk a valódi igényeket. Csak ezután van értelme bármibe belekezdeni. Közkeletű az orvos párhuzam: ugye, egy műtétbe sem fognál bele alapos kivizsgálás nélkül? De még egy megfázásnál is azzal kezdődik a dolog, hogy előbb elmondjuk a tüneteket.

Az együttműködés jellemzői

Közös gondolkodás

Minden munka a vezetővel (megbízóval) való közös gondolkodással kezdődik tehát. Ennek során számtalanszor derül ki, hogy a kezdeti  (pl. “Kéne egy kommunikációs tréning!”) kiinduláshoz képest vagy komplexebb vagy más megoldás hoz nagyobb eredményt, vagy tovább kell még pontosítani a helyzetképet ahhoz, hogy a befektetés a legoptimálisabb eredményt hozza. A közös gondolkodás olyan szempontok megjelenését hozza, amire az ember nem gondol egyedül. Nem azért, mert nem elég okos, vagy nem jó vezető, hanem azért, mert ugyanazt a problémát már túl régóta nézi ugyanabból a nézőpontból. Amikor a tanácsadó belép a folyamatba, ez megváltozik, és ami korábban árnyékban volt, az is fénybe kerül.

Vezetői kontroll

A közös gondolkodás azért is hasznos, mert a vezető számára folyamatosan biztosítja a kontrollt, és azt, hogy tudja, mi miért történik. Ami pedig történik, az mindig a vezető tudtával és jóváhagyásával történik. A kontroll így megmarad a vezetőnél.

Egyenrangú kapcsolat

A felelősség pedig azért közös, mert a vezető felelősségébe továbbra beletartoznak azok a döntések, amikért ő felelős, a tanácsadó felelőssége pedig természetesen kiterjed az elvégzett munkára. A megbízó és a tanácsadó kapcsolata így egyenrangú kapcsolat, amelyben mindketten behozzák azt a speciális tudást, ami a szervezet optimális működtetéséhez hasznos: a vezető a szaktudását és az adott szervezet ismeretét, a tanácsadó a tanácsadói tapasztalatát, elméleti és gyakorlati tudását és a külső szem frissességét, aminek nem természetes az, amit a szervezetben élők talán már észre sem vesznek, pedig fontos lenne.

 

Hozzászólás